Verslag :Wedstrijd 1 maart: AFGELAST!

Rond 15.30 uur arriveerden alle wedstrijdzwemmers in zwembad ‘De Schaeck’ in Twello voor de zevende wedstrijd van het seizoen.

Terwijl de zwemmers ongeduldig naar de klok keken, zagen ze de secondes langzaam weg tikken. Precies om 15.45 uur sprongen alle zwemmers op, pakten ze de tassen en liepen ze richting de kleedkamers.

Terwijl de zwemmers een plekje achterin het zwembad hadden opgeëist, deden sommigen hun badmuts al op en werd er al een graai in de T-shirttas gedaan. Wat ons betreft kon de wedstrijd beginnen.

Voordat het inzwemmen begon, werd er omgeroepen de alle ploegleiders zich bij de tafel (voor de douches) moesten melden. De reden konden we toen eigenlijk al wel raden. Aangezien het zwembad aanvoelde als een sauna, zou het water wel te warm zijn. En helaas, dat was ook het geval. Het water was maar liefst 30,3 graden Celsius! Nog even werd er overwogen om de wedstrijd toch door te laten gaan, maar dit zou niet verantwoord zijn. Sommige zwemmers hadden namelijk een 200 meter vrije slag of een 100 meter vlinderslag op zijn of haar programma staan. De wedstrijd werd dus afgelast.

Omdat iedereen toch al in zijn of haar zwemoutfit stond, zijn sommigen nog even in het water gesprongen. Niet voor een wedstrijdje, maar om even te ‘’spelen’’. Na een half uurtje kwamen de zwemmers weer uit het water. En niet veel later zat iedereen alweer in de auto terug naar Arnhem.