Wedstrijdverslagen eind 2014 en begin 2015

Seizoen 2014-2015 Part 1.

Oeps… Je kent het wel: Je weet dat je nog iets moet doen, maar soms heb je het gewoon te druk of heb je er op dat moment gewoon geen zin in. Ik heb daar af en toe ook last van, en dan vooral van het laatste ;)

Het schrijven van wedstrijdverslagen vind ik erg leuk, maar soms is het gewoon lastig. In principe ziet iedere wedstrijd er hetzelfde uit: Zwemmers verzamelen, zwemmers gaan naar het bad, zwemmers zwemmen, zwemmers kletsen gezellig met andere zwemmers, zwemmers kleden zich om en zwemmers gaan weer naar huis. Probeer hier maar eens een leuk verhaal bij te schrijven! Want ondanks de gezellige middagen blijven de leuke teksten meestal achterwegen.

Mijn doel voor dit seizoen was, om na iedere wedstrijd gelijk een wedstrijdverslag te schrijven. Helaas is me dat niet gelukt en heb ik besloten om het seizoen te splitsen. Zo blik ik in dit wedstrijdverslag terug naar de vijf wedstrijden die we in het eerste gedeelte van dit seizoen hebben gehad.

Na de zomervakantie stond al snel de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op de agenda. Deze wedstrijd vond plaats in ‘De Grote Koppel’ in Arnhem en werd door Neptunus georganiseerd. Ondanks dat de zwemmers nog met hun gedachten bij de zomervakantie zaten, zijn er een aantal mooie persoonlijke records gezwommen.

• Alicia heeft van haar 200 meter rugslag 8 seconde gezwommen.

• Tom heeft zijn 200 meter rugslag met 3 seconde verbeterd.

• Anke heeft van de 100 meter schoolslag 11 seconde gezwommen.

• Jefta heeft 3 seconde van de 50 meter vrije slag gezwommen.

• En met als topper van de dag: Fien. Fien heeft van de 100 meter rugslag 23 seconde gezwommen!

Na zo’n geweldige eerste wedstrijd, ligt de lat voor dit seizoen gelijk hoog. Tijdens de tweede wedstrijd, die plaats vond in Twello, hoopten we dan ook dat iedereen goed zijn of haar best zou doen. Nou, aan de warming-up kan het in ieder geval niet hebben gelegen. In de ‘’achtertuin’’ van het zwembad stond namelijk een grote trampoline, waar iedereen zich heerlijk op heeft uitgeleefd. En dan bedoel ik ook echt iedereen, dus niet alleen de jonge zwemmers ;)

De derde wedstrijd, 2 november, werd door ons zelf georganiseerd. Het inzwemmen begon om 12.00 uur, dus wij moesten al om kwart over 11 bij de Grote Koppel zijn om alles op te bouwen. Op de vroege ochtend werd dus al veel van onze zwemmers gevraagd, de lijnen moesten in het water gehangen worden, de stoelen voor de officials moesten worden klaar gezet en er moest een tafel worden gehaald voor de speaker. Je zou dus zeggen dat de zwemmers al uitgeput waren voordat ze ook maar het water aan hadden geraakt, maar niks is minder waar. Ook vandaag zijn er weer een aantal mooie pr’s gezwommen.

• Fien heeft van de 100 meter vrije slag 7 seconde gezwommen.

• Ook Jefta heeft 7 seconde gezwommen van de 100 meter vrije slag.

• Dion heeft van de 100 meter rugcrawl 9 seconde gezwommen.

• Jonna heeft van de 100 meter vrije slag 15 seconde geworden, met een tijd van 1.35.30 is ze daarmee eerste van haar programma geworden.

Op 16 november vond de vierde wedstrijd plaats, en alweer de derde thuis wedstrijd voor onze zwemmers. Want ook deze wedstrijd vond weer plaats in Arnhem in ‘De Grote Koppel’. Net zoals tijdens de voorgaande drie wedstrijden, zijn er weer een aantal mooie tijden gezwommen.

• Anouk heeft 3 seconde van de 25 meter vrije slag gezwommen.

• Dion heeft van de 50 meter schoolslag 7 seconde gezwommen.

• Anke heeft haar 50 meter schoolslag met 9 seconde verbeterd.

• Fien heeft 10 seconde van de 50 meter vlinderslag gezwommen.

De laatste wedstrijd van 2014 vond op 21 december plaats in zwembad ‘Meijhorst’ in Dukenburg-Nijmegen.  Stiekem zaten alle zwemmers met hun gedachten al bij de Kerstdagen, maar toch moest er nog gezwommen worden! En alsof een 50 meter of een 100 meter niet genoeg zijn, moesten de oudere zwemmers ook nog eens een 200 meter zwemmen! Hoezo, sportief de Kerstdagen in?

Maar hoe hebben onze zwemmers eigenlijk gezwommen? Hieronder staat weergegeven wie vandaag eerste, tweede of derde zijn geworden en met welke afstand dit was.

• Jonna is derde geworden op de 50 meter schoolslag.

• Jasmijn is derde geworden op de 100 wisselslag.

• Op de 50 meter rugcrawl is Myrthe tweede geworden en Anke derde.

• Bente is op de 50 meter vlinderslag derde geworden.

• Jefta is eerste geworden op de 50 meter vlinderslag.

• Harriët is tweede geworden op de 100 meter vrije slag.

• Ook Joah is tweede geworden op de 100 meter vrije slag.

• Bianca is op de 50 meter rugcrawl derde geworden.

• Guido is op de 50 meter rugcrawl tweede geworden.

• Jonna is op de 100 meter rugscrawl eerste geworden.

• Op de 100 meter wisselslag is Bente tweede geworden.

• Ook Jefta is tweede geworden op de 100 meter wisselslag.

• Harriët is tweede geworden op de 50 meter rugcrawl.

• Joah is eerste geworden op de 50 meter rugcrawl.

• Jasmijn is eerste geworden op de 200 meter schoolslag.

Kortom, er zijn weer een aantal mooie tijden gezwommen en we hebben regelmatig een podiumplaats behaald. Zwemmers, ga zo door! Misschien een beetje laat, maar nog veel succes voor 2015!