Wedstrijdverslag Limietwedstrijd 19 April 2014

Het wedstrijdseizoen is inmiddels afgelopen, maar dat betekend niet dat er geen wedstrijden meer plaats vinden. Zaterdag 19 april hebben namelijk zeven wedstrijdzwemmers meegedaan aan een limietwedstrijd in een 50-meter bad.

Voor vijf van de zeven wedstrijdzwemmers was het vijf jaar geleden dat ze mee hebben gedaan aan een wedstrijd in een 50-meter bad. Zij hadden dus de kans om een paar mooie pr’s te zwemmen en dit is dan ook gebeurt!

Van iedere zwemmer ben ik  op zoek gegaan naar zijn/haar beste tijd of mooiste pr. Deze staan hieronder:

• Bianca had op de 50 meter vrije slag nog geen tijd staan, maar heeft nu een tijd van 0.31.61 gezwommen.

• Harriët had de 200 meter wisselslag nog nooit in een 50-meter bad gezwommen, tot deze limietwedstrijd. Ze heeft een tijd van 3.20.26 gezwommen.

• Jasmijn heeft op de 200 meter schoolslag zo’n 12 seconde van haar oude tijd gezwommen.

• Alicia heeft van de 100 meter vlinderslag 6 seconde gezwommen.

• Guido heeft van de 100 meter vrije slag 17 seconde gezwommen.

• Tom had op de 100 meter rugcrawl nog geen tijd staan, maar heeft nu een tijd van 1.23.35 neergezet.

• Stein heeft een tijd van 1.15.27 gezwommen op de 100 meter vrije slag.

Naast deze pr’s en andere mooie tijden wil ik ook even kwijt dat Jasmijn de moed en de kracht heeft gehad om de 400 meter wisselslag te zwemmen. Van de honderden deelnemers was Jasmijn één van de drie dames die het aandurfde om deze afstand te zwemmen. Ze heeft een tijd neergezet van 6.48.70.

Ondanks dat de wedstrijd zo’n zes uur duurde en dat sommige zwemmers eerst twee uur moesten wachten voordat ze aan hun eerste afstand konden beginnen, was het een geslaagde wedstrijd. De sfeer onderling was gezellig en er werd volop aangemoedigd. En last but not least, kregen alle zwemmers aan het einde van de wedstrijd nog een ijsje van de coach, omdat hij zo trots op iedereen was!