Informatie VolwassenZwemmen

Elke vrijdagavond komt een groep mensen in leeftijd variërend van 16 tot 75 jaar naar het doelgroepenbad van De Grote Koppel om een uurtje te zwemmen, enkelen al meer dan 25 jaar. De meeste mensen komen om baantjes te trekken, waaronder enkelen die in hun jonge jaren in de wedstrijdgroep hebben gezwommen en op deze manier hun conditie op peil houden. Ook de minder fanatieke zwemmers trekken hier baantjes om te ontspannen.

In deze leeftijdsgroep zijn er echter ook nog mensen die het zwemmen nog niet onder de knie hebben en graag nog hun zwemdiploma willen halen, of als dat door specifieke eisen niet mogelijk is in ieder geval willen leren zwemmen. Een team van deskundige instructeurs staat dan tot hun beschikking.

Voordelen van het 16+ uur wat ook wel het Ouderen zwemmen genoemd wordt zijn dat het water er in verhouding warmer is dan in de andere baden, en dat er geen overlast is van spelende/stoeiende kinderen. Kun je zwemmen en kom je zonder moeite het diepe deel van het bad over, dan kun je direct lid worden. Is dit nog niet het geval dan gaan we kijken vanaf wanneer je terecht kan voor vakkundige begeleiding.

 

Heeft u nog vragen? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.