Diploma's Behalen

Voor alle bovenstaande disciplines zijn diploma’s te behalen. Voor ieder kind,maar ook voor volwassenen gelden meerdere factoren voor de tijd die er nodig is om een diploma te behalen.

• Leeftijd: Kinderen leren snel, maar missen vaak de kracht om de bewegingen goed te maken. Volwassenen denken over bewegingen veel meer na waardoor het geen natuurlijke bewegingen meer worden en het daardoor moeilijker uit te voeren is. Het kan hen wel helpen bij het aanleren van bewegingen; deze worden sneller begrepen.

• Interesse: Kinderen kiezen over het algemeen niet zelf voor de zwemsport. Dit wordt gedaan door de ouders/verzorgers uit veiligheidsoverweging. Daardoor kan het zijn dat het kind minder gemotiveerd is om te leren zwemmen. Daarom is het voor ons belangrijk om kinderen tijdens de lessen enthousiast te maken voor de zwemsport.

• Zelfvertrouwen: Zelfvertrouwen is nodig om de persoon bewust te maken van zijn eigen kunnen. Wordt een persoon onzeker doordat de vaardigheden niet willen lukken dan zal het langer op weg zijn naar een goed resultaat. Daarom hechten wij als vereniging aan de opbouw van een goede band met de leerling. Dit willen wij bereiken door zoveel mogelijk vaste lesgevers voor de groep neer te zetten.

• Lichamelijke conditie: De lichamelijke conditie is voor iedereen anders. Wanneer er meerdere sporten worden beoefend zal er een betere conditie zijn. Deze conditie is noodzakelijk om de afstanden die gezwommen moeten worden voor het diploma vol te kunnen houden. Voor sommigen kan een lichamelijke beperking een belemmering zijn waardoor de weg naar een diploma langer duurt. In veel gevallen hoeft het niet zo te zijn dat een diploma niet behaalt kan worden. Er zal individueel bekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

• Wedstrijdzwemmen: Wedstrijdzwemmen is een individuele teamsport. Individueel omdat je als je erg goed presteert ook kan deelnemen aan wedstrijden. Teamsport, omdat je samen met je ploeggenoten zwemt in competities met een promotie en degradatieregeling. Dus als jouw team goed zwemt, kan het opklimmen in de vereniging- of kringcompetitie.

Onder leiding van gediplomeerde trainers werken aan het perfectioneren van je zwemslagen, het opbouwen van een goede conditie en het verhogen van je snelheid, om in wedstrijden te kunnen  presteren, dat is de belangrijkste doelstelling van de wedstrijdtraining. Het verleggen van je eigen grenzen en je tijden te verbeteren. Dat is waar het om gaat bij het wedstrijdzwemmen.