In memoriam Helmut Steffe

We schrijven begin jaren 70 van de vorige eeuw. In Arnhem Zuid is een nieuwe wijk in aanbouw: Elderveld.

De Arnhemse Watervrienden was in die tijd een grote zwemvereniging en de toenmalig voorzitter had een plan om de kinderen die in deze wijk zouden komen bij de vereniging te halen. Zwembad de Grote Koppel was er nopg niet dus zouden deze kinderen naar het sportfondsenbad moeten komen. Hiervoer werden bussen geregeld. Op de zaterdagochtend werden de kinderen naar het sportfondsenbad vervoerd.

Op deze bussen gingen dan een aantal begeleiders mee, waar onder ook Helmut Steffe. Helmuth was een geliefde verschijning bij de jeugd om zijn grappen. Hij ging ook een aantal jaren mee als kampleiding.

Deze week echter verscheen er een bericht op faceboek dat Helmut is overleden. Vandaag op 28 november hebben we afscheid genomen van Helmuth. Bij deze uitvaart waren ook enkele leden en oud-leden van de Arnhemse Watervrienden aanwezig.

Omdat Helmut geboren is in Duitsland was de uitvaartdienst in het Nederlands en het Duits.

Herinneringen werden opgehaald door zijn vrouw Yvonne en zus Edith. Dochter Gaby heeft gezongen en zoon Rob had een beeldverhaal gemaakt over zijn leven.