Gedragscode vereniging

Het bestuur van zwemvereniging ‘De Arnhemse Watervrienden’ wil ertoe bijdragen dat onze (kader)leden veilig, onder professioneel toezicht en vooral met plezier kunnen zwemmen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de zwemsport vinden wij belangrijk. Zwemvereniging ‘De Arnhemse Watervrienden’ wil actief blijven werken aan de bewustwording bij de (kader)leden en ouders/verzorgers op dit gebied.
Zwemvereniging ‘De Arnhemse Watervrienden’ moet een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar de kinderen en ouderen gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen zwemmen. Dit vraagt om duidelijke gedragsregels (hoofdstuk 3) en een bepaalde houding van de (kader)leden. Het bestuur heeft gedragsregels opgesteld die hierbij helpen. De kaderleden hebben een belangrijke verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie wat betreft het uitdragen en bewaken van de gedragsregels. Bij overtreding van de regels kunnen er sancties volgen.
De gedragscode is voor iedereen van toepassing binnen de vereniging. Iedereen dient zich aan de gedragscode te houden. Er wordt verwacht dat we elkaar hierop aanspreken, mochten de gedragsregels overtreden worden.

In de bijlage van dit artikel kunt de laatst bekende gedragscode lezen.

Attachments:
Download this file (gedragscode versie 2018.pdf)gedragscode versie 2018.pdf[ ]483 kB