Kamp Wetenswaardigheden

Wetenswaardigheden over het AWV-jeugdkamp

aanvullende informatie over het kamp

 Kampterrein

Het kampterrein bevindt zich in een bosrijke omgeving. Het terrein is omheind met een groot hek, waardoor de kinderen vrij kunnen spelen op eigen terrein. Er bevinden zich vijf houten huisjes die als slaapgelegenheid dienen. In het hoofdgebouw zijn de keuken, toiletten en wasgelegenheid en de eetzaal welke ook gebruikt wordt voor binnenactiviteiten. Deze fantastische locatie wordt gedeeld met eekhoorns, konijnen en andere bosbewoners. 

Begeleiding

De kampleiding bestaat uit een kampleider en assistent kampleider. Verder is er een keukendienst  en de begeleiding van de verschillende huisjes. De begeleiding is samengesteld uit onze eigen (lesgevend) kader. Een gezellige mix van mensen, met gevarieerde kwaliteiten. Velen hebben al jaren ervaring met de organisatie van verschillende jeugdkampen. 

Eten en drinken

Het is belangrijk dat er goed wordt gegeten en gedronken tijdens een actief kamp. Er worden per dag tenminste drie maaltijden geserveerd aan deelnemers en begeleiders, waaronder tenminste één warme maaltijd.
Onze eigen keukendienst verzorgt alle maaltijden. Zij zorgen ervoor dat de kinderen lekkere en afwisselende maaltijden krijgen. Natuurlijk houden wij op verzoek rekening met diëten, allergieën, geloofsovertuigingen en met wat kinderen echt niet lusten. Er kan altijd voor een alternatief worden gezorgd. Eventuele bijzonderheden kunnen op het aanmeldingsformulier worden aangegeven. Alle maaltijden, tussendoortjes, fruit en drankjes zijn bij het kamp inbegrepen.
 

Medicijnen en bijzonderheden

Het komt regelmatig voor dat kinderen medicijnen gebruiken of extra aandacht nodig hebben. Hier wordt speciaal rekening mee gehouden tijdens het kamp. De kampleiding ziet er op toe dat de medicijnen op tijd worden ingenomen en dat de gewenste aandacht hieraan wordt gegeven.

Slapen

De kinderen slapen in kleine groepjes met leeftijdsgenoten bij elkaar. Jongens en meisjes slapen apart. Zij slapen in houten huisjes met stapelbedden. In ieder huisje slaapt begeleiding. 

Tijdens het kamp zijn de bedtijden afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.
 
t/m 9 jaar: 21.00 uur
 
vanaf 10 jaar: 23.00 uur

De bedtijden kunnen door het avondprogramma wijzigen.

De gehele nacht zijn er twee begeleiders die de wacht houden. Zij zorgen er voor dat kinderen die tussendoor naar het toilet willen daarin begeleidt worden. Er wordt regelmatig rondgelopen op het terrein om problemen te signaleren.

Bereikbaarheid 

Tijdens het kamp zijn wij telefonisch bereikbaar. Uiteraard geldt dit uitsluitend voor noodgevallen. Het is helaas niet mogelijk om het kamp tussentijds te bezoeken.